Om ideen

3 piger – 1 idé

Innovationsvalgfaget i 9. klasse i 2018 blev startskuddet for Generationer På Tværs. Her søsatte vi 3 piger – Ditte Ørskov Frederiksen, Ida Hansen og Julie Vestergaard Horsted 1 idé. Inspirationen hertil udspringer af en fælles interesse i at fremme fællesskaber på tværs af generationer. Til stor glæde blev vi udvalgt til at deltage i Junior Startup Vejle med vejledning fra Anita Ousen fra Mindthefuture. Sideløbende deltog vi i  konkurrencer, hvor vi oplevede stor interesse for vores projektidé, der stadig er under udvikling.

 

Et brændende ønske om at skabe aktiviteter for ældre på plejehjem kombineret med læringsprocesser for børn og unge udgør essensen af vores projektidé. Via en digital platform skal kontakt og dialog formidles mellem plejehjem, skoler og børnehaver.

Vi har brug for hinanden, fordi fællesskaber styrker livskvaliteten. Familiemønstre har over årene ændret karakter, unge og ældre var tidligere i høj grad involveret i hinandens liv. De unge så op til de ældre, og tog dem med på råd og forståelsen for de forskellige livsstadier var større. Vi kan genoplive glæden, ved at dele den viden igen, og tage ved lære af hinanden. 

De gode synergier kan skabes på flere måder, når børn, unge og ældre indgår i fællesskaber og i Generationer På Tværs ser vi fordele når

De ældre bliver mere aktiveret og oplever større livskvalitet.

De unge får lov til at optræde i et andet undervisningsmiljø, uden krav om høje karakterer, da mange unge er påvirket af perfektionisme kulturen.

Folkeskoleeleverne får kendskab til sosu-faget, som i fremtiden kommer til at mangle mange studerende og faglærte.