Plejehjemsbesøg

Livsbekræftende møder

5/2 2019 besøgte vi første gang Meta Mariehjemmet. Vi havde arrangeret stolegymnastik, så vi selv kunne se, hvad der sker med de ældre, når de får noget at samles om. Bare det at der kom tre unge piger fik flere ud, og glade smil frem hos de ældre. Personalet hjalp med at få de ældre på plads, men ellers var det os, der var på, så fagpersonalet enten kunne nyde en stille stund, eller vende deres opmærksomhed til nogle der havde mere brug for det.

12/2 2019 besøgte vi Hejlskov i Egtved, hvor vi overværede en stolegymnastik time. Her blev de ældre også aktiveret, og samles omkring noget. Igen så vi hvordan, det at bevæge sig, og have noget at samles om havde en god indvirkning på de ældre.

6/6 2019 havde vi en børnehave med på Meta Mariehjemmet. Vi havde 12 børnehavebørn med ude til en omgang leg, dans og klippe klistre med de ældre beboere på plejehjemmet. I starten kunne man godt mærke, at flere var lidt tilbageholdende. Undervejs skete der det fantastiske, at de begyndte at hjælpe hinanden. De havde ingen relation, og kendte knap nok hinandens navne, men der blev lavet kreative bud på deres yndlings-is. De havde en skabelon, som de frit kunne beklæde med farver, og forskelligt materiale. Da dagen lakkede mod enden, havde flere ældre fået noget med, de kunne gemme. Vi så, hvordan de ældre bare nød, at der sad nogle små børn og klippede og klistrede, og hvordan de ældre stod klar med opmuntrende ord og store smil.

6/4 2020 var vi igen forbi Meta Mariehjemmet. Grundet Corona var der ikke mulighed for, at vi kunne komme ind på plejehjemmet, det stoppede dog ikke os. Vi havde 20 gækkebreve med til beboerne, og smukke donerede buketter fra Pilgaardens Grøftekant i Gadbjerg. Vi fik afleveret det hele, til stor glæde for personale og beboer. Det er ikke alle, der selv når plejehjemmet er åbent, har besøgende, derfor var det også dejligt, at kunne give alle muligheden for en påskehilsen og et smil.